Podpora pro rodiče ve stavu nouze

Milí rodiče a děti,

zdravím Vás takto na dálku a posílám informace o mém současném fungování, nějaké tipy na učení z domu a pár užitečných odkazů.

Neváhejte mne podle potřeby kontaktovat na můj email zigmanova@gmail.com nebo na čísle 724 689 086. Můžeme si domluvit konzultaci přes Skype, Google Talk, Messenger atd. Nemám v současnosti žádné pevné konzultační hodiny. Na čase se domluvíme individuálně.

Pokud by bylo nějaké téma, které Vás zajímá (zvládání stresu, denní režim, ponorka atd.), napište mi a já ho zpracuji a dám do příspěvků.

Přeji pevné zdraví a brzy na viděnou,

Irena Zigmanová



Tipy na učení doma

Je dobré mít pevný režim dne, nejlépe někde vyvěšený, ať ho děti vidí – můžete se inspirovat zde. Doporučuji zahrnout hodně pohybu a odpočinku a samozřejmě čas na zábavu a kontakt s kamarády. Pokud máte jasný režim, lépe se Vám bude vymáhat jeho plnění. Pro starší žáky doporučuji tuto pomůcku.

Povídání s dětmi o koronaviru

Nebojte se s dětmi mluvit o současném stavu. U malých dětí můžete použít tuto pohádku. Povedené je i toto zpracování. Pro starší video od Kovyho.

Zvládání emocí

Některé děti, ale i dospělí mají pocity úzkosti a strachu. A je to přirozené. Tady je návod, jak si pomoci.

Je v pořádku, říci si o pomoc.

Zdá se Vám, že děti zlobí? Možná je to jen reakce na situaci kolem nás. Pod odkazem najde i tipy na chování nás dospělých, které je podpoří.

Také doporučuji pročíst předchozí příspěvek s trojicí typů z Psychologického ústavu Akademie Věd.



Další užitečné informace naleznete na stránkách školního psychologa:

Úvodní stránka